Divendres passat 6 de maig vam ser a visitar l’exposició “La maquina Magritte” en Caixa Fòrum Barcelona.

Dedicada a l’obra de René Magritte, (Lessines, 1898 – Brussel·les, 1967), el cèlebre artista belga del segle xx, reuneix al voltant de 65 pintures procedents de museus i col·leccions de diversos països, al costat d’una selecció de fotografies i de pel·lícules casolanes preses i filmades per l’artista. 

En 1950, en col·laboració amb alguns amics, Magritte va escriure el prospecte La Manufacturi de Poésie, un catàleg de productes imaginaris entre els quals destaca la “Màquina Universal per a fer quadres”. Tal màquina faria possible compondre de manera pràctica un nombre il·limitat de quadres pensants. L’exposició parteix de la hipòtesi que aquesta Màquina Magritte existeix i està composta per diversos dispositius interconnectats corresponents a conceptes recurrents en l’obra de l’artista, com el mimetisme i la megalomania.

Tota la informació